AYURVEDA

La Ciència de la Vida

… Ayurveda significa Ciència de la Vida …

La Ciència de l’Ayurveda és originària de la India i va nèixer fa més de 5000 anys. És la medicina més antiga que es coneix. La paraula Ayurveda en sànscrit significa literalment “Ciència de la Vida” (Ayur = Vida / Veda = Ciència) i és el sistema de curació natural de la India que treballa en la cura i prevenció de la salut tractant les causes i no només el sínptomes. Treballa en el tractament de problemes de salut específics i en l’equilibri dels estats psico-emocionals, doncs la base fonamental de l’Ayurveda és que la salut de cada individu radica en l’equilibri entre els elements que componen el nostre cos, que a la vegada són els elements que componen el macrocosmos (Terra, Aigua, Foc, Aire i Espai) d’aquí que l’estudi de la natura sigui una part molt important i integral d’ella.

També és una forma de vida que ensenya com mantenir i protegir la salut, com curar i prevenir les enfermetats i augmentar la longevitat. Tracta l’ esser humà com un conjunt, una entitat, un tot, per tant, és un sistema mèdic realment holístic, natural i integral que tracta no només els medicaments, sinó l’alimentació, els massatges corporals i els comportaments que resulten beneficiosos o perjudicials per la nostra salut. Segons la constitució, personalitat i estat físic i psiquíc de cada persona, busca comprendre i corregir els desequilibris i retornar l’ intel.ligència i harmonia innates de la persona; crear aquesta harmonia en el nostre interior i en el nostre voltant. L’objectiu d’aquesta Ciència de la Salut, a part de la curació i prevenció de les enfermetats, és doncs basicament,  afavorir, prolongar i mantenir un estat de vida saludable i feliç.

En la tècnica del Massatge Ayurvèdic, es manipula el cos a través de moviments circulatoris, pressions, friccions, puncions … es fa una neteja del cos, activant la circulació i l’energia bloquejada per reestablir l’equilibri físic i mental. Els beneficis són innumerables:  rejoveneix, nutreix i neteja l’organisme, millora la tonicitat de la pell, el.limina toxines i redueix la cel.lulitis i el sobrepes, activa la circulació sanguínea i linfàtica, millora el funcionament dels òrgans interns, millora el sistema digestiu, millora la flexibilitat i elasticitat, el.limina les tensions musculars, la fatiga, l’ansietat i l’estrés, equilibra les emocions i tot l’organisme, et porta a un estat de relaxació profunda …  i, en general, promou el benestar físic i psíquic.  

D’acord amb la constitució, personalitat i estat físic-psiquíc de cada pacient es manipula el cos amb olis naturals essencials i d’altres tècniques. Aquestes diferents tècniques es poden combinar dins la mateixa sessió depenent de les necessitats físiques, psíquiques i emocionals de cada persona.

MASSATGES I TRACTAMENTS AYURVÈDICS

  • Massatge Abhyanga → Manipulació del sistema esquelètic i muscular que ajuda a el.liminar la fatiga física i els dolors musculars com contractures i rigidesa, aportant flexibilitat, lleugeresa i calma; proporciona relaxació física i mental. Consisteix en aplicar oli templat per tot el cos. Està indicat com a tractament, però també com a pràctica diària abans del bany perque fomenta la força i la longevitat.

 

  • Massatge Shiroabhyanga → És la tècnica mitjançant la qual es fa un massatge amb olis suaument al cap.
  • Massatge Shirodhara → És l’aplicació contínua d’un fluit sobre el cap. Aquesta tècnica està considerada com una de les més efectives en enfermetats relacionades amb el sistema nervios.
  • Massatge Karnapoorana o de l’oïda → És la tècnica mitjançant la qual s’administra oli a través del conducte auditiu, per a mantenir-lo durant un temps. És beneficiosa per potenciar els òrgans sensorials. Quan s’aplica regularment, preveu la hipoacusia, redueix el dolor i la rigidesa.
  • Massatge Udvartana o massatge sec → Consisteix en un massatge corporal amb pols seca d’herbes. Generalment s’apliquen herbes de qüalitat calentes i seques i de sabors amargant, astringent i picant. Indicat per el.liminar teixit gras i celulitis.
  • Massatge Pindasveda del cos amb “pindas” → És el procediment mitjançant el qual es posen olis i es fomenta el cos aplicant friccions enèrgiques amb sacs petits de tela farcits de diverses substàncies. És freqüent l’ús d’arràs però també s’administren plantes medicinals.
  • Massatge durant la gestació i el puerperi → L’embaràs és un periode de creixement fisiològic. En la naturalesa dels olis predominen els elements aigua i terra i les qüalitats pesada i untuosa. Està especialment recomanat perque produeix una acció nutritiva i constructiva que afavoreix el creixement adequat del fetus i manté la salut de la mare.
  • Massatge del lactant → El massatge en el nounat contribueix a fluïdificar i eliminar les secrecions residuals de les víes aèries.

Maria Portero de “Masajes con Alma de Maria” és Diplomada d’Infermeria amb una àmplia experiència hospitalària en l’àrea quirúrgica, concretament en els serveis de Neurocirurgia i Cirurgia General. Llicenciada en Antropologia Social i Cultural en l’any 2005, per la UAB va participar en un projecte com a tal, per protegir i dinamitzar el barri de Canyet de Badalona. Fa uns cinc anys va descobrir la Medicina Ayurveda, despertant la seva curiositat. Es va interessar pel tema i des del primer moment li va fascinar la seva visió holística de tractar a la persona, de com viure la vida quotidiana d’acord amb les lleis de la Natura, de la relació entre la vida de l’individu i la vida de l’univers i un llarg etc. Va estudiar el primer curs “Massatge i Nutrició Ayurveda“ a l’Associació Meinam. Segon i Tercer curs “Diagnòstic i Tractament, NidanChikitsa” a Praanam Ayurveda Traditional Academy. Curs de “Punts Marma“a Praanam Ayurveda Traditional Academy. Primer i Segon nivell de «Reiki Usui Tibetà» al Col·legi Oficial d’Infermeria. I finalment va fer un Postgrau d’Interculturalitat i Teràpies naturals.


DEMANA CITA PER UN MASSATGE O DEMANA CONSULTA PER UNA PRIMERA VISITA I LECTURA AMB LA MARIA.

Namasté