MÈTODE FELDENKRAIS

Consciència corporal

Moshé Feldenkrais

Moviment, sensació, emoció i pensament són aspectes d’una mateixa constelació. Quan un d’ells es mou, es mouen tots els altres. Si canvies la manera de moure’t, canvies la manera de pensar

Saps què és el Mètode Feldenkrais?

N’has sentit a parlar?

T’agrada el moviment?

T’agrada el  treball amb el cos?

Vols millorar el teu esquema corporal i els teus patrons de moviment?

Vols aprendre a moure’t amb més llibertat i lleugeresa?

El mètode Feldenkrais es basa en la biomecànica i la neurofisiologia. És un mètode d’educació somàtica que s’està utilitzant amb èxit en diferents camps, ajudant a les persones a moure’s de forma més eficaç, i per tant, a sentir-se millor.

En el mètode Feldenkrais, el cos humà és l’eina fonamental per a dur a terme canvis profunds en el procés evolotiu. L’essència del mètode es troba en la seqüència de moviments dissenyada per a l’aprenantatge sensorial i motor individual que va desenvolupant la persona a través de prendre consciència del seu cos i així anar canviant els seus patrons i les seves conductes i tendències posturals. És a dir, desenvolupa aquesta consciència a través de l’exploració dels nostres patrons de moviment.

És una metodología d’aprenentatge basada en la sensació interna, en la millora de l’esquema corporal o auto-imatge, i és a partir d’aquest coneixement, com es poden millorar els patrons de moviment i realitzar les accions amb més qüalitat i eficiència i menys esforç.

L’atenció dirigida cap a un mateix, cap a les sensacions, és l’eina clau que facilita aquest coneixement i desenvolupament. És la porta que obre la consciència als nostres patrons i estratègies de moviment. A través de la presa de consciència podem aprendre a moure’ns amb lleugeresa i amb llibertat, practicament a qualsevol edat, i millorar la nostra condició en la vida, no només físicament, sinó també emocional, intelectual i espiritualment.

Les classes regulars estàn per determinar. De moment es farà aquesta disciplina en format Taller el cap de setmana.

Recomanem aquestes classes per a principiants