IOGA EMBARASSADES

Viu l’embaràs de forma conscient

Ioga Sutra III, 47

Elegància, bellesa, energia i fermesa embelleixen el cos a través del Ioga

L’embaràs és una experiència molt personal, un moment únic per cada dona, una etapa que implica grans canvis a nivell estructural, òrganic, emocional i mental.

Practicar Ioga durant aquesta etapa és una excel.lent oportunitat per fer el trànsit per aquests canvis amb harmonia i equilibri, i establir un vincle de comunicació entre la mare i el nadó, ajudant a viure l’embaràs d’una manera més conscient, intensa i feliç.

El Ioga embarassades ens proporciona les eines per saber com moure’ns, respirar i relaxar-nos durant el període d’embaràs i ens donarà també unes bones bases pel part i el post-part.

Alguns dels beneficis importants que s’experimenten amb la pràctica del Ioga específic per embarassades són:

  • Ens aporta flexibilitat, elasticitat, movilitat i enfortiment de tots els teixits corporals (musculatura, articulacions, lligaments, tendons, fascies, ossos)
  • Proporciona apertura, to i relaxació a la musculatura, òrgans i estructura de la zona pèlvica, tant implicada en aquesta etapa
  • Alleuja i ens ajuda a compensar els trastorns habituals com l’ansietat, insomni, fatiga, mal d’esquena, problemes circulatoris, mala digestió, desajustaments de la pressió arterial …
  • Ens fa prendre consciència del cos i ens dona precissió en la postura
  • Ens aporta equilibri, coordinació i ens ajuda a trobar i harmonitzar el nostre centre de gravetat
  • Ens ensenya a respirar correctament
  • Estableix i reforça el vincle i la connexió entre la mare i el nadó
  • Ens equilibra el sistema nerviós, proporciona una força tranquila i un equilibri interior que ens permetrà superar qualsevol repte i qualsevol moment de transició o incertesa
  • Ens proporciona calma, serenor i claredat mental
  • Ens aporta energia i pau

El Ioga promou el benestar i l’equilibri físic, mental i emocional per gaudir d’una òptima gestació,  preparar el teu cos i la teva ment per un moment tant únic com el part i recuperar-te ràpida i stisfactòriament per disfrutar del post-part i de la nova etapa com a mare que comença.

M’agradaria recomanar-vos i compartir amb vosaltres un llibre de Ioga que per mi va significar un abans i un després durant el meu embaràs i en la meva nova etapa com a mare després de llegir-lo: “Kundalini Yoga para el embarazo, de Gurmukh Kaur Khalsa” (editorial Pearson Alhambra), una visió profunda i espiritual sobre aquesta etapa tan especial per a totes les dones.

El primer trimestre … “una oportunitat per obrir la ment, l’emoció i l’intuició i adquirir un major coneixement de nosaltres mateixes”

El segon trimestre … “crec que ets un miracle pel simple fet de ser dona. Confiar ajudarà a que el bebé avanci, sorti i arribi als teus braços”

El part … “com a dona, la teva ànima posseeix tot el coneixement i la força que necessites per donar a llum i alimentar al teu bebé”

I després … “al tenir un fill, t’endinses diariament a allò desconegut. Sigues com un riu. Sempre present i sempre fluïnt”

Gurmukh Kaur Khalsa