KUNDALINI IOGA

El Ioga de la Consciència

Iogui Bhajan

En el Kundalini Ioga el més important és l’experiència, cap paraula pot substituir aquesta experiència

El Kundalini Ioga és un dels estils de Ioga més antic que existeix, reservat originàriament a grans Mestres i Ioguis, fins que al 1969 el Iogui Bhajan va decidí compartir-lo i donar-lo a conèixer arreu del món. Kundalini Ioga considera cos, ment i esperit (com tots els estils de Ioga) en total connexió, i per això a cada classe es treballen tots els elements que el Ioga ofereix: Asanas (postures), Pranayamas (tècniques de respiració), Bhandas (contraccions musculars que treballen l’energia corporal), Mantras (sons amb un gran poder de vibració), Mudras (gestos amb les mans que actuen sobre el sistema nerviós), concentració, relaxació i meditació.

Cada classe està dissenyada per aportar uns beneficis físics i mentals molt concrets i determinats. Això es coneix com “Kriyas”, una sèrie de tècniques que segueixen un ordre per arrivar a una finalitat. Cada “Kriya” traballa per potenciar i millorar l’estat físic i psíquic de la persona. El Kundalini Ioga també és anomenat loga de la Consciència i les seves técniques són sencilles i poden ser practicades per tothom. És un Ioga molt energètic, creatiu, dinàmic i poderós, molt adeqüat al nostre ritme de vida, que aporta un equilibri entre vitalitat i tranquilitat, amb uns efectes positius que s’experimenten de forma molt inmediata.

Hi ha moltíssimes tècniques (“Kriyas”) per treballar diferents aspectes: per equilibrar el sistema nerviós, per treballar el sistema endocrí (glandular), augmentar la capacitat d’oxigenació i el fluxe sanguini, reforçar el sistema inmunitàri, el digestiu, per calmar la ment …

Kundalini manté el cos sà i en forma i entrena la ment per ser fort/a i flexible, la qual cosa et permet afrontar millor els canvis, els conflictes i l’estrés tant freqüents avui en dia. El moviment d’energia que es produeix dóna com a resultat una elevació de la consiència i la vitalitat. Amb les tècniques de respiració, relaxació i meditacio aporta pau mental i equilibri en el sistema nerviós.