SanKalpa

 

SANKALPA

MasterClass

Dilluns 19/12 20h

 

Quasi tots els propòsits i les resolucions d’any nou comencen amb la frase típica: “aquest any faré…” i convoquem tota la nostra voluntat, compromís i energia perquè això passi, però, una de les coses que ens ensenya el Ioga, és que hi ha una inmensa diferència entre el desitg (“faré tal cosa”) i la voluntat.

La majoria de propòsits i objectius sorgeixen de desitjos del ego, dels sentits i dels condicionaments, i reforcen la creença errònea de que la nostra felicitat depèn d’obtenir el què vols. Però la tradició del Ioga ens ofereix una alternativa diferent, la pràctica del Sankalpa, que es basa en la premisa radical de què ja ets qui necessites ser per cumplir amb el teu objectiu o propòsit de vida (Dharma), només necessites enfocar la teva ment racional i connectar amb els desitjos més sincers. La tradició del Ioga ens ofereix una fòrmula per realitzar els nostres desitjos més sincers.

La paraula «san» significa la veritat més elevada, la que neix del cor, no és intelectual, esdevé des del més profund del cor i pot formular-se en paraules sobre les que pots reflexionar i pensar. La paraula “kalpa” significa un compromís, una voluntat o una intenció que es desenvolupa en el temps, per tant Sankalpa és el compromís que fem per sostenir la nostra veritat més elevada (explica Stryker).

En general, Sankalpa és una resolució per cumplir un objectiu expressat com un decret per un mateix. Segons el Ioga, “un desitg del cor”. Segons el Ioga, el significat més gran i important de les nostres vides, el propòsit principal pel qual estem aquí, la nostra missió de vida, el nostre Dharma. En aquest sentit, Sankalpa es converteix doncs en una afirmació a la que pots recòrrer per recordar la teva veritable naturalesa i guiar així les teves eleccions.

Al ser una expressió de la teva veritat més elevada, és un procés d’escolta i apertura i no un procés mental basat en el ego. La idea es trobar el propòsit de la teva vida i després alinear el teu ego amb aquest pròposit.

Segons Richard Miller, psicòleg clínic i professor de les tradicions no duals Advaita Vedanta i Cachemira, quan el Sankalpa arriba, porta tot el què necesita per realitzar-se plenament. Això inclou Iccha (una gran voluntat i energía), Kriya (acció) i Jnana (la sabiesa per saber com realitzar aquesta acció). Aquestes qualitats són íntrinsiques a nosaltres i quan arriba el veritable Sankalpa, desperten i succeeixen sense esforç.

Saber el teu Sankalpa no és algo que hagis de fer, es algo que permets que succeix-hi, és un procés sense esforç, i l’estat relaxat generat per el Ioga i la Meditaió ho pot facilitar. Tracta simplememt d’estar obert/a i arribarà en el seu just moment. No tinguis pressa sobretot.

Un Sankalpa però, pot tenir dues formes, aquest desitg sincer, una afirmació contundent que reflexa la teva veritable naturalesa o bé també pot tenir la forma d’una intenció o obejctiu especifíc, ja sigui a curt o llarg plaç. Establir intencions específiques i anar assolint ojectius i metes primer, ens ajudarà a alinear les eleccions idònees de cada moment i ens anirà portant poc a poc en direcció als objectius més grans. Pregunta’t quines coses haurien de passar per que puguis avançar en el teu camí i el teu Sankalpa anirà dibuixant i describint el que necessites fer i cap a on has de dirgir l’atenció i l’energia. Un Sankalpa no és una petició, és una afirmació positiva d’un fet profund i íntim i ha de realizar-se en temps present.

Stryker cita al Tripura Rahasya, un text tàntric que explica que la qualitat de la ment que recita el Sankalpa ha ser neutral, no dualista, així que la Meditació i el Ioga (destacant el Ioga Nidra) es converetixen en un terreny ideal ja que porten a la ment a un estat de present absolut i unitat i de consciència i de Ser.

Dedicarem una pràctica de cel.lebració al Sankalpa despedint el 2022 i donant la benvinguda al 2023, i serà un bon moment per reflexionar sobre els nostres propòsits més sincers. Disfrutant de la pràctica i simplement deixant-nos Ser.

Amb en Luis Aguirre el proper dilluns 19/12 a les 20h. El preu és de 12€ i si ets alumne del centre ho tens inclòs amb la teva quota. Obert a tots els nivells.

Per qualsevol consulta i reserva de plaça pots escriur directament un whatsapp al 609 76 37 24 (Cristina Martínez).

NAMASTE

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Publicado en Tallers i Activitats y etiquetado , , , , , .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *